icon

Beställning

Beställning

Vad har jag för fördelar av att beställa insektsskärmar på ripoinsektsnat.se?

Genom att beställa RIPO International - insektsnät online sparar du tid och pengar utan att behöva söka och ringa efter professionella montörer. Du behöver bara några minuter för att ta de nödvändiga måtten och göra en beställning. Vi tillverkar de produkter du behöver enligt de exakta måtten. De flesta av RIPO International kunder har lyckats installera näten själva.

Vad är produktionstiden för insektsnät?

Tillverknings- och leveranstiden för RIPO International insektsnät är 3-7 arbetsdagar efter att beställningen lagts in i produktionsplanen.

Vad ska jag göra om jag är osäker på om produkten passar till mina fönster eller dörrar?
Du kan ställa dina frågor direkt via chatten på denna webbplats (vardagar 8:00-16:00) eller skicka oss en förfrågan till online@ripo.lv eller via kontaktformuläret. Du kan bifoga några bilder från dina fönster eller dörrar och skicka dem till oss. Vi hjälper dig gärna.
Vilka betalningssätt kan jag använda?
Du kan välja att betala med kreditkort eller andra säkra betalningsmetoder som erbjuds på denna webbplats.
icon

Leverans

Leverans

Hur snabbt får jag min beställning?

Efter att du gjort beställningen har du 24 timmar på dig att kontrollera om de beställda åtgärderna är korrekta för dig. Tillverknings- och leveranstiden för RIPO International insektsnät är 3-7 arbetsdagar efter att beställningen lagts in i produktionsplanen. När produktionen av din beställning är klar kommer vi att skicka ett meddelande till dig när försändelsen har överlämnats till transportören.

Vad är leveransalternativen?

Du kommer att erbjudas att få din beställning till din adress genom en av våra leveranspartners – PostNord (DPD) eller DB Schenker, beroende på beställd produkt och försändelsens storlek.

Vad ska jag göra om min levererade beställning är skadad?

Det är viktigt att kontrollera förpackningen vid mottagandet. Om paketet eller produkten är skadad måste skadan antecknas i budets leveransbekräftelse. Om varorna i paketet är skadade eller inte motsvarar de beställda, skriv till online@ripo.lv och bifoga bilder av produkten och dess förpackning. Du kan också använda kontaktformuläret. Vi kommer att granska din reklamation och kontakta dig om fortsatta åtgärder.

icon

Montering

Montering

Ska jag montera insektsskärmar själv eller ska jag be en hantverkare om hjälp?

RIPO International - insektsnät har en enkel konstruktion och är gjorda för snabb installation. Att installera insektsnät bör vara en hanterbar uppgift för alla med grundläggande hantverkskunskaper. Enligt vår erfarenhet kan de flesta av våra kunder göra det med våra medföljande instruktioner och de behöver inte ödsla tid med att leta efter professionella tjänster och betala extra för det. Är du ändå osäker rekommenderar vi att be en lokal hantverkare om hjälp.

På vilken typ av fönster och dörrar kan jag montera insektsnät?

Det finns olika typer av fönster och dörrar som du kan uppgradera med insektsnät. Den största skillnaden hos dörrar är om de öppnas inåt (europeisk typ) eller utåt (skandinavisk typ). Rullgardinnät är en universallösning för alla typer av fönster, men insektsskärmar innanför fönsterkarmen passar för fönster som öppnas inåt (monterade på den yttre fönsterkarmen). Insektsnätdörrar är den bästa lösningen för dörrar (installerad på den yttre dörrkarmen, i motsatt riktning till dörröppningen).

Hur lång tid det tar att montera insektsnät?

Rull-insektsnät: 15-20 minuter. Insektsnät i ram: 1-5 minuter. Dörr med insektsnät: 15-20 minuter. Tidsangivelserna är ungefärliga och baserade på våra observationer och kan variera beroende på dina färdigheter.

Vilka verktyg behöver jag för att montera insektsnät?

För montering av rullnätet eller nätdörren behöver du en elektrisk eller manuell krysskruvmejsel och en 2.5 mm borr. För montering av insektsskärmen i karmen behöver du bara en manuell skruvmejsel för att skruva fast 4 krokar i karmen efter produkten har packats upp.

Underhåll och rengöring

Underhåll och rengöring

Hur hållbara är insektsnät?

Jämfört med lättmonterade insektsgardiner är de av oss tillverkade insektsskärmar på ramar av en hållbar aluminiumkonstruktion, som är ergonomiska, lätta att använda och håller i många år, om de inte utsätts för yttre fysiska skador. Insektsskärmar kan inte stå emot hårt fysiskt tryck eftersom de är tillverkade av en tunn väv. De vanligaste fallen när nät skadas är när folk eller deras husdjur inte ser insektsskärmen. Vi rekommenderar att du funderar på var du vill installera insektsnät eller att du sätter ett speciellt klistermärke på nätet för att uppmärksamma det. För insektsnätdörrar i hus med husdjur rekommenderar vi att välja ett särskilt djurskydd i dörrens nedre del. Det är tillverkat av extra slitstarkt material så att husdjuret bättre kan se skärmen och att skärmen bättre kan motstå husdjurets klor. Men inte ens djurskyddet kan motstå det höga trycket från stora husdjur och kan lossna eller tryckas ut ur ramen.

Ska jag ta bort insektsnätet under vintersäsongen?

Enligt vår och kundernas erfarenhet finns det inget särskilt behov av att ta bort insektsskärmar under vintern, förutom om de är direkt utsatta för extrem vind, snö eller is, vilket kan leda till att de blir mindre flexibla.

Hur ofta ska jag rengöra insektsnäten?

Över tiden kan damm och annan smuts samlas på insektsnätet, därför behöver det rengöras regelbundet. Vi rekommenderar att rengöra insektsnät minst en gång per halvår om du bor i en stad, förort eller i en miljö med relativt ren luft. På landsbygden med exponering för ogräsbekämpande kemikalier eller gödningsmedel eller andra dammiga områden – minst en gång var tredje månad.

Hur rengör man bäst insektsnät?

Insektsnät är diskreta och eleganta, men om de blir smutsiga kan det bli synligt. Det bästa du kan göra är att regelbundet rengöra insektsnät från damm med en dammsugare.

Vad ska man göra om nätet har pressats ut ur ramen eller är skadad?

Eftersom insektsnätet är tillverkat av tunn väv finns det risk för att det skadas av misstag. Den snabbaste lösningen är att köpa ett nät med reparationssats och byta ut det själv eller be en lokal hantverkare att hjälpa dig.